Στουρνάρας: Μεγαλύτερη «φιλοδοξία» στην αντιμετώπιση των NPLs

Παρέμβαση για την επιτάχυνση των ενεργειών για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, έκανε μέσω Reuters ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο, ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης κάλεσε τις ελληνικές τράπεζες

να γίνουν πιο «φιλόδοξες» στην αντιμετώπιση των NPLs, επιταχύνοντας τις πωλήσεις.

Η δήλωση έρχεται σε μια στιγμή που τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πώληση 5,5 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων έως τις αρχές του 2018. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η πώληση των «κόκκινων» δανείων που ετοιμάζουν η Πειραιώς, η Εθνική και η Alpha Bank αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές τράπεζες είναι επιβαρυμένες με «κόκκινα» δάνεια ύψους 103 δισ. ευρώ.

«Οι απευθείας πωλήσεις δανείων χωρίς εξασφαλίσεις θα είναι οι πρώτες» δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Alpha Bank.

Η αρχή έγινε με την Eurobank αυτό τον μήνα, ενώ και η Πειραιώς σχεδιάζει την πώληση 3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα μισά θα είναι καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και τα υπόλοιπα (1,5 δισ. ευρώ) επιχειρηματικά δάνεια, χωρίς εγγυήσεις, όπως δήλωσε στέλεχος της τράπεζας. «Κοιτάμε τις επιλογές μας και τους πόρους μας για να αξιολογήσουμε τις πωλήσεις» είπε πρόσθεσε.

Η Εθνική σχεδιάζει να πουλήσει «κόκκινα» δάνεια 1,5 δισ. ευρώ σε καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις κι έχει ως σύμβουλο την PwC.
«Η συναλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί το μέσα στο α' τρίμηνο του 2018» δήλωσε τραπεζικό στέλεχος της Εθνικής στο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα