Στο «κόκκινο» και η Wall Street

Η αρνητική πορεία της μεταποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο, η πτώση πετρελαίου και ορισμένα όχι και τόσο θετικά εταιρικά μεγέθη τριμήνου, οδηγούν χαμηλότερα και την αμερικανική αγορά.

Πτώση που ξεπέρασε τις 100 μονάδες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης για τον Dow Jones, ο οποίος αυτή τη στιγμή υποχωρεί κατά 90 μονάδες ή 0,6% στις 16.361 μονάδες. Πτωτική κίνηση για τις μετοχές των 3Μ (-1,82%), Exxon Mobil (-2,73%) και Chevron (-1,79%),

ενώ στον αντίποδα σημαντικά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Nike (1,52%).

Ο δείκτης μεταποίησης ISM παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιανουάριο, στις 48,2 μονάδες, διατηρούμενος για τέταρτο διαδοχικό μήνα χαμηλότερα από τις 50 μονάδες, δηλαδή ευρισκόμενος σε πορεία συρρίκνωσης.

Πτώση, έστω και προσωρινά, άνω του 1% για τον S&P 500, με τον ενεργειακό κλάδο να υποχωρεί σχεδόν 3%. Ο δείκτης υποχωρεί αυτή τη στιγμή 0,76% στις 1.925 μονάδες.

Φυσικά η συνεχιζόμενη υποχώρηση του πετρελαίου – με το αμερικανικό αργό να αποδυναμώνεται άνω του 4% - εξακολουθεί να βαραίνει όλες τις χρηματιστηριακές αγορές και όχι μόνο τη Wall Street.

Σε τροχιά υποχώρησης και η υψηλή τεχνολογία με τον Nasdaq να κινείται κατά 0,65% χαμηλότερα στις 4.584 μονάδες.

Ήπια ανοδική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να ενισχύεται στο 0,8% και του 10ετούς να φθάνει στο 1,94%.

Στο 21 διαπραγματεύεται ο δείκτης «φόβου» VIX, ενώ στο ένα προς τέσσερα διαμορφώνεται το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα