Στο 65,1% το ποσοστό του Εμμανουέλ Μακρόν

της Σοφίας Ζαφείρη

Θρίαμβο του Εμμανουέλ Μακρόν στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών, υποδεικνύουν τα πρώτα exit polls, με τα επίσημα αποτελέσματα να αναμένονται στις 22.00 ώρα Ελλάδας, ενώ στο 34,9% διαμορφώνεται το ποσοστό της Μαρίν Λεπέν. Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποιεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό που κατακτά ποτέ υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Προηγείται όλων ο Ζακ Σιράκ με 82,2% το 2002 (εναντίον του πατέρα της κυρίας Λεπέν), ενώ δεύτερος ο Σαρλ Ντε Γκωλ με 78,5%.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ υπήρξει, ήδη, τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της κυρίας Λεπέν και του κ. Μακρόν, στη διάρκεια της οποίας η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου έδωσε στα συγχαρητήριά της στον νέο πρέοδρο της Γαλλίας.

Παράλληλα είναι ο νεότερος πρόεδρος που εκλέγει ποτέ στη Γαλλία, καθώς ακόμη και ο Ναπολέων ανέλαβε την εξουσία στα 40 του χρόνια! Νικητής, όμως, και η αποχή η οποία έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999, καθώς ξεπέρασε το 25%, στοιχείο που προβληματίζει σημαντικά τους πολιτικούς αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα