Στην τελική ευθεία οι επενδύσεις 50€ εκατ. στο Sani Resort

Tης Στεφανίας Σούκη

Ενας επενδυτικός κύκλος με ορίζοντα τριετίας κλείνει φέτος στο Sani της Χαλκιδικής με την εκ βάθρων ανακαίνιση του 5άστερου Sani Beach Club και στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του πολυτελούς συγκροτήματος της Χαλκιδικής.

Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) ενέκρινε προχθές 25/9 την άδεια για την κατεδάφιση των κτιρίων στο υφιστάμενο ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΣΑΝΗ Α.Ε., στην περιοχή

Σάνη του δήμου Κασσάνδρας. Με βάση το σχεδιασμό, προβλέπεται να δημιουργηθούν νέα, πιο ευρύχωρα δωμάτια, προσαρμοσμένα στη νέα εικόνα του πολυτελούς συγκροτήματος, το οποίο έχει ξεκινήσει και υλοποιεί ήδη από το χειμώνα του 2016 ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά την κατεδάφιση 30 διώροφων κτιρίων bungalows και οι όροφοι τεσσάρων κτιρίων με συνολική επιφάνειας δόμησης 5.134 τ.μ., πλέον υπογείων και ημιυπαιθριων χώρων, φθάνοντας συνολικά τα 5.500 τ.μ..

Οι εργασίες στο Sani Beach Club με την προσθήκη νέων σουιτών ενός και δύο υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες, προσθήκη νέων χώρων εστίασης, εξωτερικής και εσωτερικής πισίνας κ.α. θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς (στα πρότυπα του περυσινού εγχειρήματος του ολοκαίνουριου 5άστερου Sani Dunes, μία επένδυση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ -χωρίς την αξία της γής- με δυναμικότητα 136 δωματίων που ολοκληρώθηκε τον περυσινό χειμωνα μέσα σε μόλις 8 μήνες) δεδομένου ότι οι πρώτες κρατήσεις στο συγκρότημα έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Απριλίου- αρχές Μαϊου του 2018.

Στόχος είναι η περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του συγκροτήματος της Χαλκιδικής, με το σκεπτικό ότι υφίσταται αυτή την στιγμή η ''αγορά'' που είναι διατεθειμένη να πληρώσει ακριβότερες τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς ανά την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει η αντίστοιχη ποιότητα, ως προς τις προδιαγραφές των δωματίων, των παρεχόμενων υπηρεσιών κ.τ.λ..

Οι επενδύσεις σε Κέρκυρα και Κω

Πάντως, το αμέσως επόμενο διάστημα έως τη θερινή σεζόν του 2019, πέραν της Χαλκιδικής ο όμιλος της Sani έχει δύο ακόμη «ανοικτά» μέτωπα στο πλαίσιο και του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου Sani/ Ikos με την αλυσίδα Ikos Resorts. Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Μάιο του 2018, μετά από μία επένδυση συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, το νέο Ikos Dassia 5* με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows, στη θέση των Corfu Chandris και Dassia Chandris στην Κέρκυρα έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες των προσλήψεων με προοπτική να απασχολεί 640 εργαζομένους. Αργότερα, την άνοιξη του 2019 θα λειτουργήσει ως Ikos Kefalos 5* επίσης με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows, στην Κέφαλο της Κω, η επί σειρά ετών κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα Club Med Kefalos, με μία συνολική επένδυση ύψους 90 εκατ. ευρώ. Η άδεια δόμησης μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο και τις εργασίες καθαιρέσεων εκδόθηκε από την ΕΥΠΑΤΕ στις 11 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα