Στην κινεζική Geely το 51% της Lotus Cars

Η κινεζική εταιρεία Geely Holdings, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Li Shufu, δέχθηκε να αποκτήσει το 49,9% της ζημιογόνου αυτοκινητοβιομηχανίας Proton Holdings, από τον μαλαισιανό κολοσσό DRB-Hicom και παράλληλα απέκτησε το 51% της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Lotus Cars, με τις τελικές συμφωνίες και για τις δύο συναλλαγές να αναμένεται ότι θα έχουν υπογραφεί πριν από τα τέλη Ιουλίου.

Η

κινεζική εταιρεία, η οποία εξαγόρασε τη Volvo Cars το 2010, υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να βρει συνέργιες μεταξύ των Proton και Lotus κυρίως στον τομέα R&D αλλά και στο marketing. Παράλληλα διευκρίνισε ότι στόχος της είναι η αναδιάρθρωση της Proton και η μετατροπή της στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Μαλαισίας αλλά και μία εκ των καλύτερων στη Νοτιοανατολική Ασία.

«Με τις Proton και Lotus ενισχύουμε τη θέση μας στην παγκόσμια αγορά και δημιουργούμε ένα σημείο-σταθμό στη Νοτιοανατολική Ασία», υποστήριξε ο Daniel Li, οικονομικός διευθυντής της Geely και προσέθεσε ότι «επίσης στοχεύουμε να αναπτύξουμε όλες τις δυνατότητες της Lotus Cars».
Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο 49% της Lotus Cars βρίσκεται στα χέρια της Etika Automotive.

Keywords
Τυχαία Θέματα