Στην εξαγορά του 49% της Meridiana στοχεύει η Qatar Airways

Την απόκτηση του 49% του δεύτερου μεγαλύτερου ιταλικού αερομεταφορέα, της Meridiana ανακοίνωσε η Qatar Airways, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να ενισχύσει την ικανότητα του ιταλικού αερομεταφορέα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε στην αεροδιαστημική έκθεση Farnborough Air Show της Βρετανίας και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές Οκτωβρίου, κάτω υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως επισήμανε

σε ανακοίνωσή της η Qatar Airways.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις ή την τιμή.

Η Meridiana είχε ζητήσει από τα εργατικά συνδικάτα να συμφωνήσουν σε 900 περικοπές θέσεων εργασίας - σχεδόν το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της - ως μέρος μιας σχεδιασμένης συνεργασίας με την Qatar Airways, αποκάλυψε στο Reuters ένα πρόσωπο που συμμετέχει στις συνομιλίες.

Τον περασμένο μήνα, η ιταλική κυβέρνηση, τα συνδικάτα και η Meridiana κατέληξαν σε συμφωνία ανοίγοντας το δρόμο για τη συμφωνία.

Η αεροπορική εταιρεία λειτουργεί στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που επιχορηγήθηκε από την κυβέρνηση για να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει.

«Η συνεργασία με την Meridiana θα κάνει την εταιρεία να ευημερήσει να επεκταθεί και να αυξήσει το εργατικό προσωπικό της» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airlines Al-Baker.

Η Qatar Airways κατέχει περίπου το 15% των μετοχών της British Airways ενώ φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει στην υλοποίηση περαιτέρω επενδύσεων αφού ήδη εξετάζει την απόκτηση του 25-49% των μετοχών της Royal Air Maroc, επισήμανε ο Al-Baker.

Η Qatar Airways, με έδρα την Ντόχα διαθέτει στόλο σχεδόν 190 αεροσκαφών και εκτελεί δρομολόγια σε περισσότερες από 150 πόλεις παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα