Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την προσεχή Δεύτερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μερ, όπως έκανε γνωστό το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πηγές κοντά στον υπουργό, με στόχο να κάνει επαφές σχετικά με το θέμα του ελληνικού χρέους.

Μετά τις συναντήσεις προετοιμασίας για το Eurogroup που είχε ο Γάλλος υπουργός στο Παρίσι, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ πρόεδρο του Eurogroup, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν

Λαγκάρντ και τους ομολόγους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ο Μπρούνο Λεμέρ, έρχεται στην Αθήνα θέλοντας προφανώς να προσεγγίσει όλες τις πλευρές ενόψει του Eurogroup.

Ο Λε Μερ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στόχος του Λε Μερ είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup σχετικά με «την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της», αλλά επίσης «πάνω στις μεγάλες αρχές μιας διευθέτησης του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε το περιβάλλον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα