Στην Axia Ventures o J. K Bass – Είδε όλες τις ελληνικές τράπεζες

Bαρόμετρο για την κίνηση της αγοράς είναι πλέον η επενδυτική τράπεζα Axia Ventures, η οποία διαθέτει ως πελάτες τα μεγαλύτερα funds από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο κ. Γ. Λινάτσας είναι ο άνθρωπος ο οποίος εδώ και 4-5 χρόνια έχει φέρει από τα μεγαλύτερα ονόματα στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και deals

όπως το πρόσφατο placement της Grivalia.

Μεταξύ των ονομάτων συγκαταλέγεται και ο κ. John Kyle Bass (φωτ.), o Τεξανός επενδυτής ο οποίος αναστάτωσε την ελληνική αγορά με την contrarian άποψη του για τις τράπεζες, αλλά και την πρόβλεψη ότι σε 18 μήνες η Ελλάδα θα οδεύσει σε εκλογές, από όπου θα προκύψει μια πιο φιλική κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Ο John Kyle Βass του Haymann Capital που σημείωσε κέρδη το 2008 από τα subrimes στις ΗΠΑ έχει έλθει στην Ελλάδα έχει δει όλες τις ελληνικές τράπεζες και έχει σχηματίσει ιδία άποψη. Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε fund που παίζει από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Έχει άποψη τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται το ΔΝΤ στην χώρα. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι γκουρού των αγορών όπως είναι η άποψη του συρμού. Μπορεί να κάνει λάθος για το δεδομένο timing αλλά το γεγονός ότι, ένας Αμερικανός κοιτά προς την Ελλάδα – όταν ο Dow Jones είναι 23.000 μονάδες- δείχνει πόσο σοβαρός επενδυτής είναι.

ΔΗ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα