Στη συμβουλευτική γεωπολιτική ρίσκου επεκτείνεται η Goldman Sachs (tweet)

Ινστιτούτο αναλύσεων γεωπολιτικών και τεχνολογικών θεμάτων ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει η Goldman Sachs, δεδομένης της – όπως φαίνεται- υψηλής ανάγκης των διεθνών επιχειρήσεων να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλές για το πως θα διαχειρίζονται τις όλο και πιο συχνές αστάθειες που παρουσιάζονται στις γεωπολιτικές ισορροπίες του πλανήτη.

Παράλληλα με το γεωπολιτικό ρίσκο το υπό δημιουργία Goldman Sachs Global

Institute θα ασχοληθεί και με τις απειλές που ελλοχεύουν από τον ανερχόμενο κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Today we are launching the Goldman Sachs Global Institute, a new platform that will offer our clients insights and perspectives at the intersection of geopolitics, technology, and global markets. https://t.co/tz9XipzOj0 pic.twitter.com/V6XK0gZc9q

Goldman Sachs (@GoldmanSachs) October 26, 2023

Το τελευταίο ειδικά ελπίζεται πως θα κάνει και τη διαφορά δεδομένου πως η αμερικανική τράπεζα επιχειρεί να εισέλθει σε ένα ήδη σκληρά ανταγωνιστικό κλάδο, καθώς το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τα απρόσμενα νέα δεδομένα που δημιούργησε πιέζοντας τις επιχειρήσεις διεθνώς οδήγησε πολλές επενδυτικές εταιρείες και τράπεζες να αρχίσουν να ασχολούνται επισταμένως με τον τομέα της συμβουλευτικής γεωπολιτικού ρίσκου. Ανάμεσα τους η Lazard και η McKinsey με το McKinsey Global Institute. Όμως, ο νέος απρόσμενος πόλεμος στο Ισραήλ που έφερε νέα αναστάτωση σε αγορές και επιχειρήσεις, επιβεβαίωσε ότι ο κλάδος έχει ακόμη πολύ… ψωμί.

«Ο στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα ακόμη think tank» ξεκαθάρισε, μιλώντας στους Financial Times, o Τζάρεντ Κοέν, που μαζί με τον Τζορτζ Λι θα ηγηθούν του Ινστιτούτου. Όπως εξήγησε, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα εργαλείο που βελτιώνει την εμπειρία και τεχνογνωσία των επιχειρήσεων και προσφέρει χρήσιμες, πρακτικές και εμπορικές συμβουλές και λύσεις στους πελάτες της Goldman Sachs. Μάλιστα σε πρώτη φάση τουλάχιστον η τράπεζα δεν θα χρεώνει επιπλέον τους πελάτες της για τις γραπτές αναλύσεις που θα εκδίδει, θέλοντας να τους εξυπηρετήσει και συνάμα να εδραιωθεί στο χώρο.

Ο ίδιος ο Κοέν, πριν ενταχθεί στους κόλπους της Goldman αναλαμβάνοντας το τμήμα της Εφαρμοσμένης Πρωτοπορίας, βρισκόταν στο τιμόνι του Jigsaw, ήτοι του τμήματος ερευνών και ανάπτυξης της Alphabet, ενώ έχει θητεύσει στο προσωπικό σχεδιασμού δύο τέως υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Κοντολίζα Ράις και της Χίλαρυ Κλίντον.

«Η τεχνολογία, οι αγορές κεφαλαίου, η γεωπολιτική, πολύ λίγα ιδρύματα καταλαβαίνουν (καλά) και τα τρία. Οπότε όταν οι πελάτες μας θα χρειάζονται μια στρατηγική για το πως θα πορεύονται μέσα από τα ρεύματα της παγκόσμιας πολιτικής, θα στρέφονται στο Goldman Sachs Global Insitute» ανέφερε από την πλευρά του χαρακτηριστικά ο CEO, Ντέιβιντ Σόλομον.

Διαβάστε ακόμη:

Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ – «Φρένο» στο σερί των 10 συνεχόμενων αυξήσεων

Εξοχικές κατοικίες: Ποιες περιοχές έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για Έλληνες και ξένους (pics)

Σταθόπουλος: Βραχύβια θα αποδειχθεί η κρίση – Ζητεί συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις απ’ την κυβέρνηση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα