Σταθεροποιητικά το δολάριο - Δεν αντιδρά στα macro από τις ΗΠΑ

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, κοντά σε υψηλά δύο μηνών, έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, την Τρίτη, μετά τα θετικά στοιχεία από τις ΗΠΑ κι ενόψει της ανακοίνωσης των macro για την μεταποιητική δραστηριότητα στο Σικάγο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 1%, σε υψηλό επτά ετών.

Το αμερικανικό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά, στο 111,15 έναντι του γεν,

κάτω από τα υψηλά τριών εβδομάδων που «έπιασε» τη Δευτέρα, στα 111,44.

Το δολάριο έχει λάβει σημαντική στήριξη από τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed, ότι επίκειται μια αύξηση των επιτοκίων, αν και «σταδιακή και επιφυλακτική» τους ερχόμενους μήνες.

Ωστόσο, το γεν ενισχύθηκε το βράδυ, μετά τα στοιχεία για την εργοστασιακή παραγωγή στην Ιαπωνία, η οποία αυξήθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο παρά τους σεισμούς στον Νότο της χώρας.

Το ευρώ έναντι του δολαρίου κινήθηκε επίσης σταθεροποιητικά, στο 1,1147, έχοντας ξεφύγει από τα χαμηλά 10 εβδομάδων που βρέθηκε τη Δευτέρα, στο 1,1097.

Η στερλίνα κινήθηκε στο 1,464 έναντι του δολαρίου, το οποίο έναντι του ελβετικού φράγκου υποχ΄ρησε κατά 0,14% στο 0,9907.
Το αυστραλιανό δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,92% στο 0,7249 έναντι του αμερικανικού ενώ το δολάριο Ν. Ζηλανδίας ενισχύθηκε κατά 0,76% στο 0,6746.

Keywords
Τυχαία Θέματα