Σταθεροποιητικά η Wall Street μετά τη Fed

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθούν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στην απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ, αλλά και στην έλλειψη αλλαγών στη φρασεολογία που χρησιμοποίησε η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Κέρδη 0,2% για τον Dow Jones στις 19.903 μονάδες, με τη μετοχή της Apple

(5,7%) να συνεισφέρει τα μεγαλύτερα κέρδη. Στο 0,09% τα κέρδη για τον S&P 500 στις 2.281 μονάδες, ενώ 0,52% υψηλότερα στις 5.643 μονάδες κινείται ο Nasdaq.

«Τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι «μεικτά». Αυτό που θέλει τώρα να ακούσει η αγορά είναι τι σκέφτεται η Fed», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της αργότερα σήμερα, με τον «δείκτη πρόβλεψης νομισματικής πολιτικής» να υποδεικνύει ότι οι πιθανότητες για οποιαδήποτε αύξηση επιτοκίων περιορίζονται μόλις στο 4%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο θετική ήταν η ανακοίνωση δημιουργίας 246.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα αυξάνονταν κατά 165.000. Παράλληλα ισχυρά ανοδικά κινήθηκε και ο δείκτης μεταποίησης ISM, φθάνοντας στις 56 μονάδες για τον ίδιο μήνα.

Σε πτωτική πορεία τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να φθάνει στο 2,5% και του 2ετούς στο 1,25%. Κέρδη 0,5% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,075 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 113,60 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα