Σταθεροποίηση στη Wall Street – Ράλι 10% για Facebook

Οριακές διακυμάνσεις στην αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να προσπαθούν να «χωνέψουν» τις αποφάσεις τόσο της Fed όσο και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουν εκ νέου τις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών τριμήνου.

Προσπάθεια να κρατηθεί στη θετική περιοχή για τον Nasdaq, ο οποίος δέχεται εξαιρετική στήριξη από τη μετοχή της Facebook,

η οποία έφθασε να ενισχύεται άνω του 10%, μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύεται 0,23% στις 4.874 μονάδες.

Αρχική πτώση άνω των 100 μονάδων για τον Dow Jones, ο οποίος αυτή τη στιγμή υποχωρεί κατά 70 μονάδες ή 0,39% στις 17.971 μονάδες, ενώ κατά 0,11% χαμηλότερα κινείται ο S&P 500 στις 2.092 μονάδες.

Αρκετή έκπληξη – με αρνητικές συνέπειες κυρίως για τις ασιατικές αγορές – προκάλεσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και το βασικό επιτόκιο της χώρας στο -0,1%, παρά το ράλι του γεν. Ταυτόχρονα η τράπεζα προχώρησε σε νέα αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον πληθωρισμό, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να επιτύχει σύντομα τον στόχο του 2%.

Από την πλευρά της η Fed έπραξε τα αναμενόμενα, διατηρώντας τη συντηρητική της στάση αναφορικά με την νομισματική της πολιτική.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» στο α' τρίμηνο με ρυθμό 0,5%, δηλαδή με τον χαμηλότερο από το α' τρίμηνο του 2014, με τις καταναλωτικές δαπάνες να έχουν ενισχυθεί 1,9%, σαφώς με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το 2,4% που είχαν αγγίξει στο δ' τρίμηνο του 2015.

Σταθεροποιητική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτή του 2ετούς να αγγίζει το 0,82% και του 10ετούς το 1,86%.

Σταθερά άνω του 14 διαπραγματεύεται ο δείκτης «φόβου» VIX, ενώ στο ένα προς δύο διαμορφώνεται το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα