Σταθεροποίηση μετά το ράλι στη Wall Street

Σε τροχιά σταθεροποίησης, παραμένοντας κοντά στα ιστορικά υψηλά, κινείται η αμερικανική αγορά, μετά το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων.

Τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 διαμορφώθηκαν σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά, αν και κινούνται, πλέον, χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα, καθώς υπάρχουν ορισμένοι επενδυτές που προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών.

«Είχαμε ένα «μεγάλο κύμα» σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι δείκτες έχουν ανακάμψει κατά 7,5% σε σύγκριση με τα χαμηλά τους επίπεδα. Είναι σαφές ότι κάποια στιγμή το

ράλι θα χάσει τη δυναμική του», τονίζει ο Art Hogan, επικεφαλής επενδύσεων στην Wunderlich Securities.

Πρακτικά αμετάβλητος ο Dow Jones στις 18.350 μονάδες, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και ο S&P 500 στο επίπεδο των 2.152 μονάδων. Κέρδη 0,09% για τον Nasdaq στις 5.027 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου, με την περίοδο των ανακοινώσεων να ξεκινά ανεπίσημα τη Δευτέρα, μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Alcoa, με τα κέρδη και τα έσοδα του ομίλου να είναι καλύτερα των αναμενόμενων. Ακολουθούν Πέμπτη και Παρασκευή οι ανακοινώσεις των BlackRock, JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo.

Πτωτική κίνηση για την αγορά πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί άνω του 1% και να φθάνει στα 46,01 δολάρια. Σε τροχιά διόρθωσης και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 1,47% και του 2ετους στο 0,67%. Απώλειες 0,1% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να παραμένει στο επίπεδο των 1,109 δολ. και το δολάριο στα 104,2 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα