Κέρδη στη Wall Street - Σε νέο υψηλό ρεκόρ η Apple

Ανοδικά έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες την Παρασκευή, με την μετοχή της Apple να οδηγείται σε νέο υψηλό ρεκόρ, αντισταθμίζοντας την πτώση 2% της IBM μετά την αποκάλυψη ότι ο Ουόρεν Μπάφετ προχώρησε σε πώληση 81 εκατ. μετοχών της εταιρείας.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 21.006 μονάδες, με την Apple να οδηγεί τα κέρδη. Σε εβδομαδιαία βάση έκλεισε με άνοδο 0,2%. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,41% στις 2.399 μονάδες, με

τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφουν οι μετοχές τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. Ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά 0,42% στις 6.100 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση έκλεισε με άνοδο 0,5%.

Βάσει των στοιχείων από το υπουργείο Εργασίας, τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 211.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,4%, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα δημιουργούνταν 185.000 νέες θέσεις και η ανεργία θα διαμορφώνονταν στο 4,5%.

«Η αντίδραση της αγοράς είναι πολύ ήπια. Νομίζω ότι κάτι κρατά τους επενδυτές», υποστήριξε ο JJ Kinahan, αναλυτής της TD Ameritrade, αναφερόμενος στην ανακοίνωση αλλά και στον... σιωπηλό τρόπο με τον οποίο αντιδρά η Wall Street.

Στο ραντάρ των επενδυτών και οι αγορές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να προσπαθεί να ανακάμψει από το χαμηλό πέντε μηνών που έφθασε την Πέμπτη. Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1% στα 46,18 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα