Σταθάκης: Περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 για ολοκλήρωση του 50% των έργων των παλιών αναπτυξιακών νόμων

Κατά τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31/3/2017 παρατείνεται το περιθώριο των επιχειρηματιών που εντάχθηκαν στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011 προκειμένου να ολοκληρώσουν το 50% των επενδυτικών σχεδίων τους, ώστε να συνεχίσουν να δικαιούνται επιχορήγησης και να μπορούν να ολοκληρώσουν τα έργα μέχρι το 2018.

Στην αλλαγή αυτή στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα προχωρήσει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος ολοκλήρωσης των παλαιότερων επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται

σήμερα σε εκκρεμότητα.

Με την αρχική ρύθμιση οι επενδυτές είχαν δικαίωμα να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά σχέδια μέχρι και τις 31/12/2016 ώστε στη συνέχεια να μπορούν να λάβουν μέρος της επιχορήγησης και να συνεχίσουν τις επενδύσεις. Η ρύθμιση που προβλέπει την εξόφληση των επιχορηγήσεων σε διάστημα επτά ετών δεν αλλάζει.

Με άλλη νομοτεχνική βελτίωση, ξεκαθαρίζεται ότι το ποσό της ίδιας συμμετοχής των επενδυτών στα έργα που θα ενταχθούν στο αναπτυξιακό νόμο δεν θα υπόκειται σε περιορισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα