«Στάσιμη» η Wall Street με την προσοχή σταθερά στο πετρέλαιο

Οριακές διακυμάνσεις για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις αγορές πετρελαίου αλλά και στις ομιλίες αρκετών μελών του διοικητικού συμβουλίου της Fed.

Πτώση μόλις 0,02% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 18.224 μονάδων, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται κατά 0,07% στις 2.158 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,08% χαμηλότερα στις

5.301 μονάδες.

«Το βραχυπρόθεσμο momentum της αγοράς βελτιώθηκε το τελευταίο διάστημα. Θεωρούμε ότι θα υπάρξει ένα ανοδικό ξέσπασμα μόλις ξεπεραστούν ορισμένα τεχνικά επίπεδα», εκτιμά η Katie Stockton, τεχνικός αναλυτής της BTIG.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα παραθέτουν ομιλίες έξι μέλη της Fed, μεταξύ των οποίων ο James Bullard (St. Louis Fed), Esther George (Kansas City Fed), Loretta Mester (Cleveland Fed) και Charles Evans (Chicago Fed). Φυσικά η μεγαλύτερη προσοχή δίνεται στην κατάθεση της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν στην Οικονομική Επιτροπή της Γερουσίας, αναφορικά με την κατάσταση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν αμετάβλητες τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα σημείωναν πτώση.

Σταθεροποιητικές τάσεις για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να υποχωρεί στο 0,738% και του 10ετούς να παραμένει στο 1,556%. Οριακά κέρδη για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στα 1,122 δολ. και το δολάριο στα 100,6 γεν.

Κοντά στο 12,8 διαπραγματεύεται ο δείκτης «φόβου» CBOE Volatility Index (VIX), ενώ στο τρία προς ένα διαμορφώνεται το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα