Στάση αναμονής στη Wall Street για το Τζάκσον Χολ

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ετήσια συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ, Γουαϊόμινγκ, των ΗΠΑ, για ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο Dow Jones κινείται ανοδικά 0,11% στις 21.836 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,11% στις 2.446 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,09% στις 6.284 μονάδες.

Στο συμπόσιο

θα παρευρεθούν η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Fed στο Κάνσας, Έστερ Τζόρτζ, η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για νέες αυξήσεις επιτοκίων, παρά τα πρόσφατα, αδύναμα, στοιχεία για τον πληθωρισμό.

«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων. Αν και ο πληθωρισμός δεν έχει φτάσει το 2%, ο στόχος αυτός είναι μακροπρόθεσμος και η οικονομία αναπτύσσεται, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» είπε χαρακτηριστικά.

Οι περισσότεροι αναλυτές πάντως δεν περιμένουν σημαντικές ανακοινώσεις για τα επιτόκια από την συνάντηση της Παρασκευής.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν ελαφρά ενόψει του συμποσίου. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 2,19%.

Το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς έναντι του δολαρίου στο 1,18.

Keywords
Τυχαία Θέματα