Στα «σκαριά» συνεργασία VW και Tata Motors για την Ινδία

Σε προχωρημένες συζητήσεις για συνεργασία με την Tata Motors βρίσκεται η γερμανική Volkswagen, σε μια προσπάθεια να «πατήσει πόδι» στην ραγδαίως αναπτυσσόμενη ινδική αγορά.

Η Volkswagen ερευνά τρόπους ώστε να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είτε μέσω των brands της είτε μέσω πιθανών συνεργιών, προσφέροντας συγκεκριμένες λύσεις για την αγορά της Ινδίας. Είναι πολύ πρώιμο να προβεί κανείς σε ανακοινώσεις αυτή τη στιγμή»

ανακοίνωσε μέσω email η εταιρεία.

«Η Tata Motors δεν έχει τίποτα να ανακοινώσει καθώς έχει συχνά συζητήσεις με διάφορες εταιρείες για πιθανές συνέργειες» ανέφερε η Tata από την πλευρά της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η συμφωνία ίσως ανακοινωθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Ο ανταγωνισμός για την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση αυτοκινήτων στην Ινδία εντείνεται, με παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Fiat Chrysler και η Peugeot να «μπαίνουν στο παιχνίδι».

Η VW προσπαθεί εδώ και χρόνια να κατασκευάσει οχήματα χαμηλού κόστους για τις αναδυόμενες οικονομίες ωστόσο η τεχνολογία αποδεικνύεται αρκετά ακριβή, όπως σχολιάζει το Bloomberg. Η συνεργασία με την Tata θα της επιτρέψει να μειώσει το κόστος με αντάλλαγμα την πρόσβαση στην τεχνογνωσία της VW. Η τελευταία απόπειρα της VW να «μπει» στις αναδυόμενες αγορές έγινε με την Suzuki Motor, μια συνεργασία που ωστόσο έληξε άδοξα πριν δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα