Στα ΑΤΜ οι Ινδοί πολίτες - Έχουν στερέψει τα μηχανήματα λόγω της απόφασης Μodi

Η κρίση ρευστού της Ινδίας βρίσκεται στην τρίτη της ημέρα, τη στιγμή που τα ΑΤΜ έχουν στερέψει από χρήματα και οι πολίτες στέκονται με τις ώρες για να αλλάξουν τα, τώρα πια, χαρτονομίσματα χωρίς αξία. Παράλληλα, στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε πως η έλλειψη αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το Δεκέμβριο.

Οι ινδικές τράπεζες εξεπλάγησαν από την κίνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi για την απόσυρση

των χαρτονομισμάτων των 500 και 1000 ρουπιών, ως μέρος της συνεχιζόμενης μάχης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της μαύρης αγοράς. Τα απαξιωμένα χαρτονομίσματα αποτελούσαν και το 86% των χαρτονομισμάτων της αγοράς, αφήνοντας πολλούς Ινδούς κυριολεκτικά χωρίς χρ΄ματα.

Το νέο χαρτονόμισμα των 2000 ρουπιών συνεχίζεται αλλά μόλις ξεκίνησε ο σχεδιασμός για το νέο χαρτονόμισμα των 500, σύμφωνα με το ανώνυμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Το πρόβλημα έγκειται και στην ανικανότητα των ΑΤΜ να δίνουν τα νέα 500ρικα και διχίλιαρα, τα οποία δε θα χωρούν στα παρόντα μηχανήματα. Οπότε η κυβέρνηση και οι τράπεζες πρέπει επίσης να αλλάξουν ή να μετατρέψουν περίπου 220.000 ΑΤΜ ανά τη χώρα. Αυτή τη στιγμή τα ΑΤΜ δίνουν μόνο χαρτονομίσματα των 100 ρουπιών, τα οποία όπως είναι αναμενόμενο έχουν σχεδόν τελειώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα