Στα $30 δισ. οι εκροές κεφαλαίων από τις διεθνείς χρηματαγορές

Σε υψηλά 5 μηνών, στα 29,7 δισ. δολάρια, διαμορφώθηκαν οι εκροές κεφαλαίων από τις διεθνείς μετοχικές αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR που επικαλείται η Bank of America, για την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρξαν εκροές 21,2 δισ. δολάρια από την αγορά των ETF, 8,5 δισ. από τα αμοιβαία κεφάλαια, ο όγκος των εκροών

ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων 20 εβδομάδων, αλλά και ο δεύτερος μεγαλύτερος στην ιστορία.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εβδομάδες, στις οποίες οι ΗΠΑ κατάφεραν να αποσυνδεθούν από τις παγκόσμιες ροές κεφαλαίων, αυτή την εβδομάδα οι μετοχές των ΗΠΑ οδήγησαν τις εκροές με 24,2 δολάρια μετά από 7 συνεχόμενες εβδομάδες εισροών.

Η Ευρώπη ήταν δεύτερη με 3,9 δισ. δολάρια εκροές, καταγράφοντας τη 16η εβδομάδα στη σειρά, ενώ οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών είχαν εκροές ύψους 3,1 δισ. δολαρίων.

Σχολιάζοντας την τελευταία άνοδο των εκροών, ο CIO της BofA, Michael Hartnett, δήλωσε ότι οι εκροές επιταχύνουν στα 68 δισ. την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου, στα - 8 δισ. δολάρια τον Μάιο και στα 18 δισ. δολάρια Ιούνιο.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία:

- Υψηλές εκροές στην αμερικανική ανάκαμψη ($ 6,2 δισ.),
- ΗΠΑ - υψηλή κεφαλαιοποίηση ($ 17,2 δισ.),
- ΗΠΑ - μικρή κεφαλαιοποίηση ($ 3,2 δισ.),
- ΗΠΑ - αξίες ($ 6,8 δισ.)

Ανά κλάδο

Εισροές τεχνολογικού κλάδου ($ 0,8 δισ.), λιανικής ($ 0,1 δισ.), κοινής ωφελείας ($ 6 εκατ.),
Εκροές real estate (0,2 δισ.), ενέργεια ($ 0,3 δισ.), υλικά ($ 0,3 δισ.), υγεία ($ 0,4 δισ.), χρηματοοικονομικό ($ 1,1 δισ.)

Keywords
Τυχαία Θέματα