Σπιρτζης: Επαφές με fund στο εξωτερικό για το πακέτο Γιούνκερ

Σειρά επαφών με επενδυτικά funds για την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να στηριχθούν τα έργα που προωθεί η κυβέρνηση στο πακέτο Γιούνκερ, πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες στο Ρότερνταμ ο υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης.

Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών – TEN-T Days, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός και η Γενική Γραμματέας κ. Πέτυ Πέρκα. Για τα προτεινόμενα σχέδια συνδυασμένων μεταφορών που έχει καταθέσει το υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ στο

Πακέτο Γιούνκερ, έγινε ειδική αναφορά από την Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών κ. Βιολέτα Μπουλκ.

Η Επίτροπος, έκανε ειδική μνεία στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, αποδίδοντας εύσημα στην κινητοποίηση των δύο χωρών για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν, όσον αφορά τη σειρά έργων υποδομών και μεταφορών που προωθούν προς ένταξη στο πακέτο Γιουνκερ.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου, ο κ. Σπίρτζης τόνισε τη σημασία ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των κάθετων αξόνων, οι οποίοι ξεκινούν ή απολήγουν στα στρατηγικά λιμάνια της χώρας, όπως ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Πάτρα, η Καβάλα και η Ηγουμενίτσα. Επίσης ανέδειξε τη σημασία που έχει για το σύνολο της ΕΕ και των γειτονικών χωρών η σύνδεση μεγάλων κάθετων ευρωπαϊκών διαδρόμων μεταφορών με μια νέα οριζόντια σιδηροδρομική γραμμή, τη σιδηροδρομική Εγνατία, που είναι ήδη μέρος του ΔΕΔ-Μ.
Ειδικότερα κατά την παρέμβαση του, ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει μία στρατηγική γεωγραφική θέση στη νοτιοανατολική Ευρώπη που ενδυναμώνεται περαιτέρω με τα λιμάνια της, τα οποία μπορούν να γίνουν οι πύλες της Ευρώπης για ισχυρές διεθνείς και περιφερειακές ροές εμπορευματικών φορτίων προερχόμενες από την Ασία, την Κίνα, τη Μέση Ανατολή και άλλες υπερπόντιες περιοχές προέλευσης».

Τέλος, η Γενική Γραμματέας ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Πέτυ Πέρκα, η οποία συμμετείχε στη σύνοδο των μελών της ΕΕ, στην οποία συζητήθηκαν θέματα Μεταφορών, σε παρέμβαση της τόνισε ότι «Περιμένουμε τώρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την εξασφάλιση της φυσικής συνέχειας των διαδρόμων εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν ως αρχή τους στρατηγικούς ελληνικούς λιμένες. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξασφαλίσει απρόσκοπτες διελεύσεις μέσω των γειτονικών μας χωρών, ώστε οι Ελληνικές μεταφορές να μην παρεμποδίζονται από προβλήματα χαμηλής ποιότητας υποδομών και χρονοβόρων διαδικασιών συνοριακών διελεύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα