Σπίρτζης: Χορήγηση αδειών κινητής τηλεφωνίας και όχι αδειών για ραδιόφωνα το φάσμα συχνοτήτων

Tον καθορισμό της διαδικασίας για την χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, αφορά η απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Χρίστου Σπίρτζη, για την οποία αρχικά μεταδόθηκε ότι πρόκειται για 15 άδειες ραδιοφώνου.

Με την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη παρέχεται φάσμα συχνοτήτων στη ζώνη των 24,5 έως 26,5 Ghz. Η απόφαση υπεγράφη κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΕΕΤΤ και καλύπτει αποκλειστικά

και μόνο τις ανάγκες κινητής τηλεφωνίας όπως ισχύει από το 2000. Πρόκειται, για ανανέωση των σχετικών αδειών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που έχουν λήξει.

Σημειώνεται επίσης, ότι βάσει του Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων, στο προαναφερθέν φάσμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου κάνει λόγο για γκάφα ολκής του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και σχετικών μέσων ενημέρωσης που μπέρδεψαν τις ραδιοσυχνότητες με τις άδειες κινητής τηλεφωνίας. "Ο κ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι της ανοησίας που έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα τα δημοσιεύματα τα οποία από το πρωί κατακλύζουν τις κατά τα άλλα ενημερωτικές ιστοσελίδες του διαδικτύου και αναπαράγονται αμάσητα από συγκεκριμένες ραδιοφωνικές εκπομπές, απέδειξε για άλλη μία φορά, ότι είναι μπροστάρης και κύριος εκφραστής των συστημάτων της παραπληροφόρησης της άγνοιας και των συμφερόντων.Πανικός, άγνοια ή απόλυτη αθλιότητα; Και τα τρία. Ενδεικτικό της κατάντιάς
τους".

Η ανακοίνωση της ένωσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Σήμερα, 27 Οκτωβρίου 2016 ανακοινώθηκε στη σελίδα της Διαύγειας, η Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Περιορισμός και Καθορισμός Είδους Διαγωνιστικής Διαδικασίας για την Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για την Παροχή

Δημόσιων Δικτύων ή/και Διαθέσιμων στο Κοινό Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 - 26,5 GHz», η οποία αφορά τη διάθεση φάσματος στις ζώνες 24,5 - 26,5 GHz, τις οποίες χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών.

Η ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Με αφορμή αβάσιμα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις σχετικά με την υπουργική απόφαση (ΥΠΟΜΕΔΙ) για τη χρήση της φασματικής περιοχής 24,5-26 GHz, η ΕΕΤΤ ανακοινώνει ότι το εν λόγω φάσμα αφορά σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και σε καμία περίπτωση εκπομπές ραδιοφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα