Σωματείο ΑΞΙΟΤΗΣ: Εκδήλωση παρουσία των Κυρ. Μητσοτάκη και Θ. Πελαγίδη

Το Σωματείο προβληματισμού και διαλόγου ΑΞΙΟΤΗΣ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαζήση πραγματοποίησαν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς, NR Senior Fellow, Brookings Institution, κ.Θοδωρή Πελαγίδη «Μέση Γη. Η Επιστροφή του Πολιτικού Κέντρου», με ομιλητή τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά

την τοποθέτηση του Προέδρου του Σωματείου κ. Γιάννη Αναστασόπουλου που αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΑΞΙΟΤΗΣ για την προαγωγή της Αξιοκρατίας, που στην παρούσα φάση κατά γενική ομολογία βρίσκεται στο απόσπασμα, ο συγγραφέας διεξήλθε τα κυρία σημεία του βιβλίου.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην σύγκρουση μεταξύ Μεσογειακού Λαϊκισμού και των δυνάμεων της προκοπής, τονίζοντας την ανάγκη για καταπολέμηση της προσοδοθηρίας. Υποστήριξε ότι η πυξίδα της «Μέσης Γης» είναι ο φιλελεύθερος προοδευτικός πραγματισμός. Επίσης κατέστησε σαφές την άρρηκτη σχέση μεταξύ Οικονομίας και Δημοκρατίας. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην ανάγκη και στο χρέος όλων μας να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία αλλά και στις αντιλήψεις που την τροφοδοτούν.

Σχολιάζοντας το βιβλίο του κ. Θοδωρή Πελαγίδη, σημείωσε ότι, η παραδοσιακή γραμμή Δεξιά – Αριστερά πράγματι έχει υποχωρήσει σημαντικά στις μέρες μας και υπογράμμισε την ανάγκη να ενωθούν όλες οι δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι κ.κ. Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ. Ο Πρόεδρος του ΑΞΙΟΤΗΣ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος, κλείνοντας και ευχαριστώντας τους ομιλητές, εξέφρασε την θέση του ό,τι « πρέπει να μπεί ένα τέλος στην διαμάχη του παρόντος με το παρελθόν γιατί χάνουμε το μέλλον».

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης του Πανεπιστημίου Αθηνών παρευρέθησαν οι Πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και τα μέλη και οι φίλοι του ΑΞΙΟΤΗΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα