Σκουρλέτης: Aδιανόητη η λειτουργία διοδίων σε Αγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη

της Μαριάννας Τζάννε

Με την υπόσχεση του Πάνου Σκουρλέτη ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην εγκατασταθούν διόδια στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης έφυγε αντιπροσωπεία κατοίκων και των δημάρχων Κηφισιάς και Διονύσου από συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

"Θεωρώ ότι με βάση την ανάπτυξη, του ευρύτερου οικιστικού ιστού, είναι αδιανόητο να υπάρχουν διόδια στο ύψος της Βαρυμπόμπης και

του Αγίου Στεφάνου. Ο δρόμος μέχρι εκεί δεν είναι ένας κλειστός εθνικός δρόμος, ο οποίος εξυπηρετεί διέλευση προς τη Βόρειο Ελλάδα. Ουσιαστικά εξυπηρετεί την καθημερινότητα των πολιτών. Συνεπώς, είμαι 100% αντίθετος στο σχεδιασμό για τη δημιουργία πλευρικών διοδίων για τις συγκεκριμένες περιοχές", δήλωσε στους "απρόσκλητους" επισκέπτες, ο υπουργός.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος θα περάσει η περιβαλλοντική μελέτη των σταθμών, η οποία προκαλεί σαρωτικές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία από το 2007, όταν η τότε πολιτική ηγεσία (υπό τον κ. Γ. Σουφλιά) συμμετείχε σε ημερίδες ενημέρωσης του κόσμου. Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε στους δημάρχους Κηφισιάς, κ. Γιώργο Θωμάκο και Διονύσου, κ. Διονύση Ζαμάνη ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί η επίμαχη μελέτη που αφορά στην λειτουργία δύο πλευρικών σταθμών.

Οι σταθμοί αυτοί αποτελούν προίκα της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού που κατασκευάζει το Αντίρριο Γιάννενα και διαχειρίζεται και τμήμα του ΠΑΘΕ από το ύψος της Μεταμόρφωσης μέχρι την Σκάρφεια Φθιώτιδας. Θα έπρεπε να λειτουργούν από το 2011 ωστόσο η πολιτεία λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων προτιμούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να αποζημιώνει τον εργολάβο.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες συμβάσεις παραχώρησης τα διόδια έπρεπε ήδη να είχαν τεθεί σε λειτουργία, πράγμα που δεν έγινε και τώρα ήρθε η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων.

Οι εργολάβοι διαμηνύουν ότι άλλη αναβολή δεν μπορεί να υπάρξει με το δημόσιο να καλείται να καταβάλλει σε ετήσια βάση άνω των 4 εκατ. ευρώ.

Για το θέμα έχει αποφύγει να τοποθετηθεί ο υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης, μολονότι ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συνολικότερη αναθεώρηση του σχεδιασμού για να μην υλοποιηθούν ποτέ τα συγκεκριμένα διόδια. "Μια θέση που είναι απόλυτα εναρμονισμένη και με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων".

Keywords
Τυχαία Θέματα