Σκληρή επίθεση Ραχόι προς Σοσιαλιστές - Ο χρόνος για την σύσταση κυβέρνησης τελειώνει

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Mariano Rajoy εκτόξευσε μπαράζ προσωπικών και πολιτικών επιθέσεων ενάντια στον Σοσιαλιστή Pedro Sanchez, αρνούμενος να συμφωνήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Με "πλάτη" τους βουλευτές του κόμματός του, ο Rajoy ανέφερε πως η προσπάθεια του Sanchez για ευρεία συνεργασία δεν έχει καμία ελπίδα επιτυχίας, ενώ ζημιώνει την οικονομία με τον παρατείνει τη μετεκλογική αβεβαιότητα. Επίσης ανέφερε πως πρέπει να αναγνωρίσει το δικαίωμα του PP (People's Party) για να κυβερνήσει, αφού το κόμμα κέρδισε τις περισσότερες κοινοβουλευτικές

θέσεις τον Δεκέμβριο.

"Ξόδεψες τον χρόνο όλων μας. Είσαι κωμικός. Η υποψηφιότητά σου είναι μία φάρσα", ανέφερε ο Rajoy.

H αντιπαλότητα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ισπανικών κομμάτων αυξήθηκε, όταν ο Sanchez ζήτησε από το κοινοβούλιο να τον βοηθήσει να διώξει το Rajoy.

Η Ισπανία προσπαθεί ακόμη να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα μετά από την πτώση του δικομματισμού και τον απόηχο της οικονομικής κρίσης. Δέκα εβδομάδες μετά από τις διόλου ξεκάθαρες εκλογές, ο Sanchez συγκρότησε την υποστήριξη 40 βουλευτών των Ciudadanos στους 90 Σοσιαλιστές, αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει να "καταλάβει' την πλειονότητα των 350 βουλευτών την Τετάρτη. Οι νομικές αρχές θα έχουν δύο μήνες να βρουν πρωθυπουργό πριν η χώρα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

Ο Sanchez χρειάζεται την υποστήριξη μίας πλειονότητας για να ανέβει στο θώκο με την πρώτη. Οι προσπάθειες που κάνει φαίνεται πως τον κάνουν να πιστεύει πως ο κόσμος το εκτιμά, και κάτι τέτοιο θα φανεί στις εκλογές, όταν οι ΡΡ και οι Ροdemos θα πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να φτάσουν σε συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα