Σημαντική πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομόλογων

Πάνω από μια ποσοστιαία μονάδα υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου μειώνεται κατά 139 μονάδες βάσης στο 8,84%, υποχωρώντας κάτω του ψυχολογικού ορίου του 10%. Κατά 34 μονάδες βάσης υποχωρεί και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται στο 7,139%, κοντά στο τεχνικό όριο του 7%.
Την ίδια ώρα, οι αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης

κινούνταν προς όλες τις κατευθύνσεις, λόγω αφενός των πολιτικών ανησυχιών για τη Γαλλία και αφετέρου των στοιχείων που έδειξαν ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν σε νέο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ, με τους αναλυτές να δηλώνουν ότι οι επενδυτές τοποθετούν τα χρήματά τους σε ένα από τα ασφαλέστερα στοιχεία ενεργητικού της Ευρωζώνης πριν από τις γαλλικές εκλογές.

Η διαφορά μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών διετών ομολόγων ξεπέρασε τις 40 μονάδες βάσης σήμερα και είναι η υψηλότερη από την κρίση χρέους του 2012.
Αντιθέτως, η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων αυξήθηκε περίπου 6 μονάδες βάσης στο 1,10%, ενώ και οι αποδόσεις των περισσότερων άλλων κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης κινήθηκαν ανοδικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα