Σιγκαπούρη – Ντουμπάι: 1-0 στη μάχη για τις πτήσεις της Qantas

Η Σιγκαπούρη μπορεί πλέον να μετρά μια σημαντική νίκη επί του Ντουμπάι σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, μετά την απόφαση της αυστραλιανής Qantas Airways να εκτρέψει τις πτήσεις της προς το Ηνωμένο Βασίλειο, επιλέγοντας ως ενδιάμεσο σταθμό την ασιατική χώρα έναντι του εμπιράτου.

Με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται στην ασιατική ήπειρο, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας θα εκτελεί τις πτήσεις Σίδνεϊ – Λονδίνο μέσω της Σιγκαπούρης αντί της Μέσης Ανατολής, μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης

της συνεργασίας της με την Emirates, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Η αλλαγή αυτή στις υπηρεσίες που παρέχει εδώ και 82 χρόνια η Qantas, αντανακλά τη μετατόπιση του βάρους από τον Περσικό Κόλπο, καθώς τα κορυφαία αεροδρόμια στον κόσμο, όπως αυτά της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ και του Ντουμπάι επιδιώκουν να επανακτήσουν τον κεντρικό τους ρόλο ως σημεία μετάβασης για τις τοπικές πτήσεις. Η Ασία αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αεροπορικών ταξιδίων και η Κίνα αναμένεται να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη αγορά αεροπλοΐας έως το 2024.

«Η κίνηση αυτή μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις λειτουργίες μας στην Ασία», ανέφερε ο CEO της Qantas, Alan Joyce.

Όταν ο Joyce άφησε τη British Airways για να κλείσει τη συμφωνία της Qantas με την Emirates το 2012, η Qantas είχε μόλις ανακοινώσει ετήσιες ζημίες για πρώτη φορά σε διάστημα μιας δεκαετίας και κάποια διεθνή δρομολόγια σημείωναν αιμορραγία ρευστού. Την ίδια χρονιά η Qantas είχε γυρίσει την πλάτη και στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Emirates.

Σύμφωνα με τον Joyce, η συνεργασία της Qantas με την Emirates έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου η αυστραλιανή εταιρεία δεν χρειάζεται πλέον να πετάει τα αεροσκάφη της μέσω του Ντουμπάι.

Η πτήση QF1 με το Airbus A380 από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ θα πετά μέσω Σιγκαπούρης από τον Μάρτιο του 2018.

Την ίδια ώρα, η πτήση της Qantas Μελβούρνη – Ντουμπάι – Λονδίνο θα διέρχεται από το Περθ, όταν η Qantas ξεκινήσει τις πρώτες στοβν κόσμο απευθείας πτήσεις από την Αυστραλία στο Λονδίνο από την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον Joyce, η Emirates θα επωφεληθεί από την ανανεωμένη 5ετή συνεργασία, την οποία χαρακτήρισε ως συνεργασία επί ίσοις όροις.

Η νέα συμμαχία στους αιθέρες θα φέρει στην Qantas πάνω από 80 εκατ. δολ. καθαρά κέρδη, αρχής γενομένης από τη χρήση που λήγει τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα