ΣΕΒΤ: Αύξηση 8% στις εξαγωγές τροφίμων το 2016

Αύξηση 8% στις εξαγωγές τροφίμων προβλέπει για το 2016 ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων - Ποτών, παρά τις αντιξοότητες και την αστάθεια στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εξαγωγές στο εννεάμηνο, η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών είναι η πρώτη εξαγωγική δύναμη της χώρας (χωρίς πετρελαιοειδή), με αυξανόμενες τάσεις. Συγκεκριμένα ο κλάδος της διατροφής έχει καταγράψει μέχρι τον Οκτώβριο αύξηση 6,9%.

Οι εξαγωγές συνεχίζουν να αποτελούν «δυνατό χαρτί» για τη βιωσιμότητα

των ελληνικών εταιρειών παρά το γεγονός ότι μετά την αύξηση του 2014 στο συνολικό μέγεθος των εξαγωγών (κατά 18%) ακολούθησε πτωτική πορεία το 2015-2016, με αποτέλεσμα στον συνολικό τομέα των εξαγωγών να υπάρχει μείωση -3,7% και να επικρατεί απαισιοδοξία.

«Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και την ύφεση των τελευταίων ετών, συνεχίζει να προσφέρει ουσιαστικό έργο στην ανάπτυξη της οικονομίας. Έτσι, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων παράγει και εξάγει ποιοτικά, ασφαλή και ανταγωνιστικά προϊόντα για την ελληνική και διεθνή αγορά. Προϊόντα που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και την ποιοτική τους υπεροχή, στηρίζουν την ελληνική αγροτική παραγωγή και προάγουν την ελληνική διατροφή. Παραμένοντας πιστοί στους στόχους μας, στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, στηρίζουμε την εξωστρέφεια, αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες με σθένος, ζήλο και σκιαγραφούμε το μέλλον με αισιοδοξία και με δημιουργία. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την Πλατφόρμα εξαγωγών για την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, η οποία σε συνεργασία με τα 61 Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων που λειτουργούν σε 46 Πρεσβείες και Προξενεία της Ελλάδας, σε πολλές χώρες του Πλανήτη, θα βοηθήσει την εξωστρέφεια και θα προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα διατροφής. Τέλος, η συνεργασία μας με τη FOOD EXPO, τη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική έκθεση προώθησης εξαγωγών ειδών διατροφής στην Ελλάδα, αλλά και το περιοδικό AMBROSIA, το οποίο φθάνει σε 32.000 αγοραστές τροφίμων σε όλο τον Κόσμο προτείνοντάς τους ελληνικές λύσεις, έχουν δώσει ουσιαστική βοήθεια στην προώθηση των εξαγωγών μας», σχολιάζει σχετικά ο κ. Ευάγγ. Καλούσης, πρόεδρος του ΣΕΒΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα