Σέλινγκ (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Η Βρετανία δεν θα φύγει από την Ε.Ε.

Η οικονομική αστάθεια που θα επέλθει λόγω Brexit μπορεί να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση ότι είναι καλύτερα η χώρα να παραμείνει μέλος της Ε.Ε., όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Σέλινγκ, σε συνέντευξή του στη «Handelsblatt».

«Η αντίδραση των αγορών και των εταιρειών είναι ένα σοκ για τη χώρα. Όταν όλες θέλουν να βρίσκονται στην Ε.Ε. είναι μάλλον «απότομο ξύπνημα» η Βρετανία να θέλει να φύγει», εκτίμησε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Σέλινγκ η Βρετανία μπορεί

να παραμείνει στην Ε.Ε. τουλάχιστον έως ότου υπάρξει υπογραφή μίας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ισχύει μεταξύ Ε.Ε. και Νορβηγίας ή Ελβετίας. Προσέθεσε ακόμη ότι μπορεί να υπάρξει «ημί – Brexit», με παραμονή στην Ε.Ε. των Β. Ιρλανδίας και Σκοτίας.

«Η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε. Σε πέντε χρόνια η Ένωση θα έχει ακόμη 28 μέλη», προέβλεψε ο κ. Σέλινγκ.

Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε την ανάγκη για εκ βάθρων μεταρρυθμίσεων στην Ε.Ε. , με τις Βρυξέλλες να αναλαμβάνουν βασικά θέματα όπως την κοινή αγορά, τη νομισματική ένωση, την οικονομική ανάπτυξη, την ασφάλεια, τη μετανάστευση, την αγορά εργασία και την κλιματική αλλαγή και να αφήσουν τα υπόλοιπα θέματα στα «χέρια» των κυβερνήσεων κάθε χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα