Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας ενισχύθηκε σήμερα ο χρυσός, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους Κινέζους επενδυτές στον τομέα λιανικής και καθώς οι αγορές αναμένουν τις ανακοινώσεις εντός της ημέρας για το νέο επικεφαλής της Fed από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.278,1 δολ η ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε ενισχυθεί και στα 1.281,43 δολ. η ουγγιά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη

άνοδο από τις 26 Οκτωβρίου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,1% στα 1.278,80 δολ/ουγγιά.

«Η επιστροφή του ενδιαφέροντος των Κινέζων επενδυτών για τον χρυσό σε τέτοια επίπεδα είναι μια ευπρόσδεκτη νότα εμπιστοσύνης για τους υποστηρικτές του πολύτιμου μετάλλου που βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα υπό πίεση», αναφέρει ο Jeffrey Halley, αναλυτής της OANDA.

Στο μεταξύ, το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 μηνών έναντι του γεν, αλλά και έναντι του ευρώ, ενόψει των αποκαλυπτηρίων για το φορολογικό νομοσχέδιο με καθυστέρηση μιας ημέρας.

Σύμφωνα με αναλυτή της OCBC, «αυτή τη στιγμή βλέπουμε τις τιμές να κρατάνε πάνω από τα 1.270 δολ. η ουγγιά ίσως και για μια εβδομάδα ακόμη. Αλλά πέραν τούτου, όταν θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, αναμένουμε ακόμα μια αύξηση των επιτοκίων. Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί για τον χρυσό και αναμένουμε η τιμή να φτάσει τα 1.250 δολ. η ουγγιά στα τέλη του έτους, λόγω και της αύξησης των επιτοκίων».

Σημειώνεται ότι ο χρυσός είναι πολύ ευαίσθητος στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, γιατί οι αυξήσει αυτές ανεβάζουν το κόστος διακράτησης του πολύτιμου μετάλλου, ενώ την ίδια ώρα ενισχύεται το δολάριο στο οποίο τιμολογείται ο χρυσός.

Η τιμή σποτ μπορεί να σπάσει το σημείο αντίστασης των 1.283 δολ/ουγγιά και να ενισχυθεί στο έυρος 1.289 – 1.295 δολ. η ουγγιά, σύμφωνα με αναλυτές του Reuters

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε 0,1% στα 17,13 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα ενισχύθηκε επίσης 0,1% στα 931,70 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.000 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα