Σε υψηλό 7ετίας ο κλάδος μεταποίησης στην Ευρωζώνη

Τις ισχυρότερες επιδόσεις των τελευταίων επτά ετών κατέγραψαν οι επιχειρήσεις μεταποίησης της Ευρωζώνης αυτόν τον Οκτώβριο, την ώρα που κατέβαλαν προσπάθεια να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, παρά το γεγονός ότι αύξησαν το προσωπικό τους με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 20 ετών, τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, ο PMI μεταποίησης της ευρωζώνης αυξήθηκε στις 58,5 μονάδες τον Οκτώβριο από 58,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Η μέτρηση ήταν χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση των 58,6 μονάδων, ωστόσο ήταν η υψηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2011 και η δεύτερη υψηλότερη των τελευταίων τουλάχιστον 17 ετών.

«Τα εργοστάσια της Ευρωζώνης ξεκίνησαν το δ' τρίμηνο με αυξημένη ορμή ενώ η ανάπτυξη του κλάδου δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit., Chris Williamson.

Ο δείκτης της παραγωγής μειώθηκε στο 58,8 από το υψηλό εξίμισι ετών των 59,2 μονάδων του Σεπτεμβρίου, ωστόσο παραμένει σημαντικά υψηλότερα από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από την ύφεση. Η αρχική εκτίμηση για τον δείκτη ήταν στις 58,7 μονάδες.

Ο δείκτης των νέων παραγγελιών αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2011, με το ανεκτέλεστο στις μεταποιητικές μονάδες να αυξάνεται σε υψηλό 15 ετών, ενώ ο υποδείκτης της απασχόλησης αυξήθηκε σε υψηλό 20ετίας στις 57,3 μονάδες από 56,5 τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα