Σε υψηλά δεκαετίας οι ασιατικές μετοχές με οδηγό τις ΗΠΑ

Τα νέα υψηλά ρεκόρ στους αμερικανικούς δείκτες έδωσαν ώθηση στους ασιατικούς δείκτες που άγγιξαν σήμερα υψηλά δεκαετίας. Στο μεταξύ το ευρώ διατήρησε τα κέρδη του μετά την οπισθοχώρηση των Καταλανών για το δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ο δείκτης MSCI για την Ασία και τον Ειρηνικό πλην Ιαπωνίας άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από το 2007, καθώς οι μεγαλύτεροι

δείκτες κατέγραψαν κέρδη ρεκόρ.

Ο ιαπωνικός Nikkei αντέστρεψε τις απώλειες που είχε νωρίτερα και γύρισε με άνοδο 0,28%. Υπό πίεση βρέθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά οι τεχνολογικές μετοχές είχαν άνοδο. Η Toyota με πτώση 1,03%, η Mazda Motor με πτώση 2,23%, ενώ η Softbank Group είχε κέρδη 0,42%.

Οι δομικές παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού σημείωσαν άνοδο 3,4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις του Reuters για άνοδο 1,1%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με άνοδο 1%. Η Samsung Electronics ενισχύθηκε 3,3% και η SK Hynix 0,45%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,59%, σε υψηλά ενός μήνα νωρίτερα. Ο υποδείκτης τεχνολογίας σημείωσε κέρδη 2,1%. Ανοδος και για τις ενεργειακές και τραπεζικές μετοχές.

Το θετικό κλίμα επικράτησε και στην Κίναμε τον Shanghai Composite να ενισχύεται οριακά κατά 0,05% , ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με οριακή πτώση 0,04%.

Στο επίκεντρο βρέθηκε του γιουάν, μετά τη χθεσινή του άνοδο σε υψηλά τριών εβδομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα