Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Ένα ακόμη ιστορικά υψηλό ρεκόρ έσπασε ο Dow Jones, μετά και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινώσει νέα μέτρα που θα αφορούν τη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

Όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό οι επενδυτές αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην παραπάνω ανακοίνωση, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να ενισχυθεί έως και 100 μονάδες, ενώ αυτή τη στιγμή κινείται 0,5% στις 20.153 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs

(1,5%) να εμφανίζει την ισχυρότερη άνοδο.

Σε θετική πορεία κινούνται και οι δύο άλλοι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο 0,5% στις 2.306 μονάδες, χάρη στην πολύ καλή πορεία του ενεργειακού κλάδου, ο οποίος ενισχύεται κατά 1%. Στο 0,47% η άνοδος για τον Nasdaq στις 5.709 μονάδες.

«Πάντως η αγορά έχει εγκλωβιστεί σε ένα περιορισμένο περιθώριο διακύμανσης και πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος καταλύτης που θα μπορέσει να μας οδηγήσει υψηλότερα. Οι πολιτικές ανησυχίες είναι αυτές που ευθύνονται για τη συγκεκριμένη πορεία», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Keywords
Τυχαία Θέματα