Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street

Με τις καλύτερες των διαθέσεων έκλεισαν την εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, στηριζόμενες τόσο στους νέους διορισμούς ανώτερων στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ όσο και σε θετικά εταιρικά μεγέθη.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 20.743 μονάδες, με την μετοχή της Boeing να «οδηγεί» τα κέρδη, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,6% στις 2.365 μονάδες, με «πρωταθλήτριες» τις ενεργειακές μετοχές και τις μετοχές real

estate, ενώ ο Nasdaq με άνοδο 0,5% στις 5.865 μονάδες.

Η ανακοίνωση ότι νέος ειδικός σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας θα είναι ο H.R. McMaster, μετά την παραίτηση του προκατόχου του Michael Flynn, φαίνεται ότι πείθει τους επενδυτές ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα και θα εφαρμόσει τα θετικά για την αγορά μέτρα τα οποία έχει υποσχεθεί.

«Το ράλι συνεχίζεται καθώς περιμένουμε τις μεταρρυθμίσεις. Οι επενδυτές είναι υπομονετικοί, αλλά κάποια στιγμή αυτή η υπομονή θα τελειώσει. Απλά όχι σήμερα» σχολιάζει ο Αρτ Χόγκαν, επικεφαλής αναλυτής αγορών Wunderlich Securities.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο η προκαταρκτική μέτρηση του δείκτη μεταποίησης PMI της Markit έδειξε ότι διαμορφώθηκε στις 54,3 μονάδες για τον Φεβρουάριο, δηλαδή χαμηλότερα από το υψηλό 14 μηνών που είχε αγγίξει τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα