Σε νέα ιστορικά χαμηλά η Deutsche Bank - Φοβούνται οι επενδυτές για τα κεφάλαιά της

Οι μετοχές της Deutsche Bank AG έπεσαν σε ρεκόρ χαμηλό εν μέσω ανησυχιών λόγω του αυξανόμενου νομικού κόστους αλλά και του κόστους του προστίμου για τα προ-κρίσης ενυπόθηκα ομόλογά της, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν και στην ανάγκη συγκέντρωσης κεφαλαίου.

Η τιμή των μετοχών της τράπεζας μειώθηκε κατά 6,3% στα 10,70 ευρώ το πρωί στη Φρανκφούρτη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης

των ΗΠΑ, νωρίτερα μέσα στο μήνα, είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την εξωδικαστική συμφωνία με την τράπεζα, ζητώντας 14 δισ. δολάρια. Αυτό το ποσό αποτελεί και υπερδιπλάσιο ποσό από τα 5,5 δισ. δολάρια που είχε θέσει “παράμερα” η τράπεζα για διακανονισμούς αυτού του τύπου, τον Ιούνιο.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια προς τη Deutsche Bank, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2017. Η “σιδηρά κυρία” επίσης αρνήθηκε να συμμετάσχει στο νομικό πρόβλημα της τράπεζας μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα κεφαλαιοποίησης, ακόμη κι αν έχει αρκετά χρήματα για την διεκπεραίωση της εξωδικαστικής συμφωνίας στη συγκεκριμένη περίπτωση των ενυπόθηκων, σύμφωνα με τον Andrew Lim της Societe Generale.

Ένας εξωδικαστικός διακανονισμός μεταξύ 3-3,5 δισ. δολαρίων θα επιτρέψει στην τράπεζα να προχωρήσει σε περαιτέρω διακανονισμούς. Τα 1,75 δισ. ευρώ των επιπλέον 6% Tier 1 ομολόγων, τα οποία είναι και τα πρώτα που πλήττονται σε περιόδους κρίσης, μειώθηκαν κατά 2 σεντ στα 73 σεντ, κοντά σε επταμηνιαίο χαμηλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα