Σε μέτρα 5,5 δισ. συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς

Σε μέτρα άνω των 5 δισ. έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με το κουαρτέτο, όπως προκύπτει από τα λόγια κυβερνητικού στελέχους μετά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

«Τελικά δεν πάμε για μέτρα 4,5% που θέλει το ΔΝΤ αλλά 3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 5,5 δισ.», ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα και για τα φορολογικά μέτρα του 2018 , το ύψος των

οποίων έχει προσδιοριστεί στα 1,8 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το χρέος, για το οποίο η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να κερδίσει κάτι, στην ερώτηση αν «η στάση του κ. Σόιμπλε προβληματίζει την κυβέρνηση», η απάντηση του κυβερνητικού στελέχους ήταν ότι πρέπει να προχωρήσει (το θέμα του χρέους), αφού κάτι τέτοιο είναι επιθυμία και του ΔΝΤ, χωρίς να κρύψει όμως τον προβληματισμό του για την στάση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικων.

«Αν κλείσει ασφαλιστικό και δημοσιονομικό ουσιαστικά θα έχει κλείσει και η αξιολόγηση», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 του μήνα, αφού σύμφωνα πάντα με το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, μετά το ΔΝΤ έχει την εαρινή του Σύνοδο.

Αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι

Σημειώνεται ότι εκτός από άμεσους φόρους εισοδήματος που σχεδιάζουν, στην κυβέρνηση θεωρούν ευκαιρία να αυξήσουν και τους έμμεσους φόρους επειδή, π.χ., έπεσε η τιμή του πετρελαίου ή μειώθηκαν (με νέα προγράμματα και εκπτώσεις) οι λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, λόγω του ότι μειώθηκαν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων σχεδιάζουν επιβαρύνσεις και σε μικρότερες περιουσίες!

Έρχονται αναδρομικοί φόροι από την 1η Ιανουαρίου του 2016

Με βάση τη νέα και την παλιά κλίμακα του φόρου εισοδήματος, οι οποίες συζητούνταν όταν διεκόπησαν οι συναντήσεις στην Αθήνα με τους δανειστές, έρχονται αναδρομικοί φόροι από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Οι μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν από 8 έως και 33 ευρώ τον μήνα για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα από 10.000 έως και 30.000 ευρώ, μέσω της αυξημένης μηνιαίας παρακράτησης φόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα