Σε μεικτό έδαφος η Ασία μετά τα κινεζικά στοιχεία μεταποίησης

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για την κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάιο, που κινληθηκαν σε χαμηλά 11 μηνών, σύμφωνα με τη μέτρηση της Caixin Media και της Markit. Το γιουάν βρέθηκε κοντά σε υψηλό επτά μηνών, στα 6,7894 δολάρια νωρίτερα. Πριν το άνοιγμα των κινεζικών αγορών, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έθεσε τη μέση τιμή του γιουάν στα 6,8090 δολ.

Ο

κινεζικός ΡΜΙ μεταποίησης μειώθηκε στις 49,6 μονάδες το Μάιο από τις 50,2 μονάδες τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας ύφεση της δραστηριότητας. Οι αναλυτές προέβλεπαν 50,1.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί την πρώτη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε 11 μήνες. «Ο κινεζικός μεταποιητικός κλάδος έχει δεχθεί μεγάλες πιέσεις το Μάιο και η οικονομία είναι ξεκάθαρα σε καθοδική πορεία», δήλωσε ο Zhengsheng Zhong, οικονομολόγος της CEBM Group.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκανε άλμα 1,1%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi αντέστρεψε τα προηγούμενα κέρδη και σημείωσε πτώση 0,15%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 με άνοδο 0,11%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,35%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,51% και ο Shenzhen Composite σχεδόν 1%.

Οι αγορές της Ινδονησίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο μετά τη χθεσινή πτώση κατά 3%. Το αμερικανικό αργό έκανε άλμα 1% στα 48,8 δολ/βαρέλι, ενώ το μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,91% στα 51,22 δολ/βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του γεν, που βρέθηκε στα 110,94 γεν.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα ανέκαμψε ελαφρώς μετά την πτώση σε χαμηλό ενός μήνα στις αρχές της εβδομάδας, καθώς κινείται στα επίπεδα του 1,2872 έναντι του δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα