Σε κλοιό διαδηλωτών το κέντρο της Αθήνας – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Σε απεργιακό «κλοιό» από τα ξημερώματα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αιχμή τον νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν έξω από την Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα κατά της

κυβέρνησης.

Στην πλατεία Συντάγματος κατέληξε η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν εκεί και οι πορείες των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ, από το Πεδίον του Άρεως και την πλατεία Κλαυθμώνος, αντίστοιχα.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης είχε απευθύνει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα» και την «τρόικα εσωτερικού».

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της ότι έρχονται μέτρα και για το Δημόσιο τονίζοντας: «Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό "κόφτη". Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα