«Snowzilla»: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Υόρκη - Θα συλλαμβάνεται όποιος οδηγεί

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άιλαντ αποφάσισε ο κυβερνήτης της περιοχής μετά την επέλαση του χιονιά, ενώ και τα τρένα σταμάτησαν να λειτουργούν. Το μετρό της Νέας Υόρκης θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά με μειωμένα δρομολόγια, ενώ και τα λεωφορεία δεν εκτελούν δρομολόγια.

"Ξέρω ότι εμείς οι Νεοϋρκέζοι πιστεύουμε ότι είμαστε σκληροί και πως μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλες τις συνθήκες, όμως ειλικρινά

σας λέω η κατάσταση είναι πραγματικά επικίνδυνη", δήλωσε ο Andrew Cuomo, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Cuomo, όποιος βρεθεί να οδηγεί θα πληρώνει πρόστιμο και θα του επιβάλλεται ποινή πόντων στο δίπλωμά του.

Ο δήμαρχος της πόλης Bill de Blasio διέταξε εστιατόρια και θέατρα να κλείσουν, ώστε να μην κινδυνέψουν οι υπάλληλοί τους.

"Δεν θα θέλαμε να συλλάβουμε κάποιον αλλά θα το κάνουμε αν χρειαστεί", είπε. "Αν ένας πολίτης πιαστεί να οδηγεί θα συλλαμβάνεται", συμπλήρωσε.

H αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν αναφερθεί 200 τροχαία ατυχήματα και ότι απεγκλωβίστηκαν 80 οχήματα που είχαν θαφτεί στα χιόνια.

Η χιονοθύελλα που χτύπησε τη Νέα Υόρκη ήταν χειρότερη από το αναμενόμενο, με το χιόνι να έχει ήδη φτάσει στους δρόμους της πόλης το ένα μέτρο.

Στο επίκεντρο της χιονοθύελλας Τζόνας, που οι Αμερικανοί έχουν ονομάσει «Snowzilla», είναι η Ουάσινγκτον, ενώ μέχρι στιγμής δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στην μεγάλη χιονοθύελλα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους New York Times, πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν σημειωθεί έως χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, ένας στη Βιρτζίνια, ένας στο Κεντάκι και δύο στο Τενεσί (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Σύμφωνα με το CNN 160 χιλ. νοικοκυριά σε 13 πολιτείες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

"θα είναι ένα από τα γεγονότα της γενιάς μας, όπου οι γονείς θα μιλάνε για πόσο άσχημο ήταν", ανέφερε ο μετεωρολόγος του WeatherBell Analytics, Ryan Maue.

Keywords
Τυχαία Θέματα