Σε ιστορικά υψηλά η Wall Street με εφαλτήριο το πετρέλαιο

Ανοδικά ξεκίνησε τη συνεδρίαση η Wall Street επηρεασμένη από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου - λόγω της προσπάθειας της Ρωσίας να συμφωνήσει από κοινού με άλλες χώρες για ένα "πάγωμα" της παραγωγής - και παρά την ανεμική μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη.

Πιο αναλυτικά, οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq ενδοσυνεδριακά διαπραγματεύονται σε νέα

ιστορικά υψηλά με τον S&P 500 να ενισχύεται 3 μονάδες ή 0,1%, στις 2.186 μονάδες. Ο Dow Jones κερδίζει 32 μονάδες or 0.2%, στις 18.619. Ο Nasdaq "σκαρφάλωσε" 10 μονάδες, ή 0.2%, στις 5.243 μονάδες.

Συρρίκνωση εμφάνισε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο και πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική πτώση που κινείται σε αρνητικό φέτος.

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State υποχώρησε στις -4,2 μονάδες τον Αύγουστο από τις 0,6 μονάδες τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της New York Fed.

Τον Αύγουστο ωστόσο, οι νέες παραγγελίες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, όπως επίσης και οι αποστολές σημείωσαν βελτίωση.

Ωστόσο, το outlook εξαμήνου υποχώρησε στις 23,7 τον Αύγουστο από τις 29,2 μονάδες τον Ιούλιο.

Στα εταιρικά νέα, άνοδο των μετοχών της κατά 3,9% κατέγραψε η Sysco Corp. στις προσυνεδριακές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, όπου σημείωσε κέρδη ανώτερα των προσδοκιών στο δ' τρίμηνο.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ήταν 215,67 εκατ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή από τα 73,03 εκατ. δολάρια ή 12 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα