Σε ιδιωτική εταιρεία η αξιολόγηση οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ταμεία

Ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει την αξιολόγηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τα Ταμεία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή»η ιδιωτική εταιρεία θα έχει πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και στις

τραπεζικές τους καταθέσεις, που έχει στη διάθεσή της η εφορία, προκειμένου να διαπιστώσει την ποιότητα του χρέους.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο, η φορολογική διοίκηση θα πρέπει να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες διαλογής των μεγάλων οφειλετών, με βάση την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, έτσι ώστε να καθοριστεί η βιωσιμότητά τους και το κατά πόσον μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο θα δεσμεύεται από τους κανόνες εμπιστευτικότητας και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 οφείλει με βάση το συμβόλαιό της να καταθέσει το σχέδιο με τη δυναμική των οφειλετών, καθώς και τρόπους είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρέπει εντός του μήνα να δημοσιοποιήσει τη λίστα με τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Αν και η λίστα θα έπρεπε να έχει αναρτηθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, η φορολογική διοίκηση έχει δεσμευθεί ότι θα το πράξει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Keywords
Αναζητήσεις
εταιρεια αξιολογησης οφειλων δημοσιου
Τυχαία Θέματα