Σε δεύτερη μέρα κερδών έστειλε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πετρέλαιο

Με άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη για δεύτερη μέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου πυροδότησε το ράλι των ενεργειακών μετοχών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 343,64 μονάδες ενώ έφτασε νωρίτερα μέσα την ημέρα να διαπραγματεύεται ακόμα και σε χαμηλό 341,24 μονάδων.

Ο δείκτης είχε σημειώσει την Τρίτη άνοδο 1,5%, στην μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από τις 22 Σεπτεμβρίου, ωθούμενος από

τις τραπεζικές μετοχές και τα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά κέρδη από τις Goldman Sachs και Bank of America.

Κέρδη 0,31% για τον FTSE 100 ενώ ο γαλλικός CAC 40 και ο γερμανικός DAX ενισχύθηκαν 0,25% και 0,13%.

Οι επενδυτές αξιολογούν τα κινεζικά στοιχεία, αναζητώντας σημάδια για την ευρωστία της παγκόσμιας οικονομίας, περιμένοντας παράλληλα τα νεότερα από την ΕΚΤ και τη Fed. Οι κινήσεις των αγορών οδηγούνται παράλληλα και από τα εταιρικά αποτελέσματα γ' τριμήνου.

«Ακόμα χωνεύουμε τις χθεσινές κινήσεις εξαιτίας του μεγάλου συσχετισμού μεταξύ των μετοχών και των ομολόγων. Περιμένουμε και την ΕΚΤ αύριο, επομένως δεν υπάρχουν πολλοί καταλύτες στην αγορά πέρα από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας και των αποτελεσμάτων. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κινηθεί κανείς υψηλότερα όταν η τάση είναι προς χαμηλότερα επίπεδα» σχολιάζει ο Witold Bahrke, αναλυτής macro στην Nordea Investment Funds SA.

Συνεχίζεται η άνοδος του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση από την Energy Information Administration που θέλει τα εγχώρια αποθέματα αμερικανικού αργού να σημειώνουν πτώση κατά 5,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που τελείωσε στις 14 Οκτωβρίου.

Κέρδη για τις εταιρείες πετρελαίου με την νορβηγική Statoil να ενισχύεται πάνω από 1,2%, την Lundin Petroleum να σημειώνει άνοδο 1,4% και την Repsol να καταγράφει κέρδη 1,46%.

Άνοδος 0,28% και για την Total ενώ η BP ενισχύθηκε 0,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα