Σε ανοδικό τέμπο οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα νέα ρεκόρ σε Wall και Ασία

Τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και δύο εβδομάδες καταγράφουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές έπειτα απ' τις ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που ώθησε τους δείκτες σε νέα υψηλά επίπεδα το 2017 παραμένει άθικτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe ενισχύεται 0,6%. Οι περισσότεροι κλάδοι του είναι στο «πράσινο» με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ηγούνται της ανόδου.
O DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 1%,

ο CAC 40 στο Παρίσι 0,8% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,2%. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,95% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB 1,3%.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως ο δείκτης PMI Υπηρεσιών στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο ήταν στις 56,6 μονάδες έναντι της αρχικής εκτίμησης για 56,5.

Το πρωί η ιαπωνική αγορά έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 25 ετών, γεγονός που ώθησε σε νέο ρεκόρ και τον δείκτη MSCI Asia Pacific. Χθες η Wall Street έκλεισε σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Το δολάριο υποχωρεί, όπως και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έπειτα απ' τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed που έδειξαν ότι οι χαράσσοντες τη νομισματική πολιτική διατηρούν την «σταδιακή προσέγγιση» για την αύξηση των επιτοκίων.
Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα περιορίζουν τα χθεσινά τους κέρδη καθώς το ευρώ ενισχύεται σε νέα υψηλά τριών ετών. Η απόδοση του Bund ενισχύεται στο 0,45%.

Την ίδια ώρα οι τιμές των εμπορευμάτων διευρύνουν τις αποδόσεις ρεκόρ καθώς το πετρέλαιο διαπραγματεύεται πολύ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα