Σε αυτές τις πόλεις μπορείς να ξεκινήσεις startup με λιγότερα από $3.000

Οταν πρόκειται για startup δικαιωματικά τα ηνία ανήκουν στη Silicon Valley απ΄ όπου ξεπήδησαν παγκόσμιοι κολοσσοί, όπως Αpple και Facebook.

To τοπίο όμως αλλάζει διαρκώς κι έτσι ξεπηδούν ολοένα και περισσότερα μέρη που προσφέρονται για τη δημιουργία μιας νεοφυούς επιχείρησης

Μια από τις περιοχές που ανοίγουν τον δρόμο, είναι η Ανατολική Ασία κι αυτό γιατί εκεί βρίσκεται η κοιτίδα των αναπτυσσόμενων αγορών, ενώ το κόστος ζωής είναι ανταγωνιστικά χαμηλό (πόσο

μάλλον σε σχέση με τη Sillicon Valley). Κανονισμοί που ισχύουν κάνουν τις διαδικασίες πολύ πιο απλές από αυτό που γνωρίζουμε.

Ηπειρωτική Κίνα

Πεκίνο

Η πρωτεύουσα της Κίνας ξεχωρίζει σε κλίμακα και αξία της σκηνής startup, καθώς φιλοξενεί 7.000 νεοφυείς επιχειρήσεις και πάνω από 40 εταιρείες με αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολ. Η ευρύτερη περιοχή Χαιντάν στο πεκίνο είναι πατρίδα κολοσσών όπως η Xiaomiκαι η Baidu.

Σανγκάη

Εχει χαμηλό κόστος ζωής, ενώ σε κάποιες γειτονιές προσφέρονται δωρεάν κτήρια και γραφεία για επιχειρήσεις που θέλουν να εγγραφούν εκεί. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 2.000 – 3.000 startups.

Σενζέν

Άλλαξε άρδην τα τελευταία 30 χρόνια και από μικρό ψαροχώρι με 175.000 κατοίκους έγινε μεγαλούπολη με πληθυσμό 12,5 εκατ. Από εκεί ξεκίνησαν οι Tencent και OnePlus. Είναι ο παράδεισος των δημιουργών hardware και έχει κάνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία στην Κίνα.

Χονγκ Κονγκ

Με στρατηγική Θέση και δεσμούς με την ηπειρωτική Κίνα, έχει αναδειχθεί σε χρηματοοικονομικό κέντρο, ενώ εσχάτως σημειώνει μεγάλη επιτυχία στη σκηνή των startups. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 2.000 και γύρω στα 50 συνεργατικά εργαστήρια. Εκεί γεννήθηκε η ιδιωτική εταιρεία με αποτίμηση 1 δισ. δολ., GoGoVan.

Ιαπωνία - Τόκιο

Παραμένει η πρωτεύουσα της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη και αν και οι επενδύσεις σε startups δεν είναι πολλές, παραμένει η έδρα μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες στον κόσμο, της Softbank. Εδώ υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τη δημιουργία startups που να μπορούν να προβάλουν λύσεις για μεγάλα προβλήματα όπως η γήρανση του πληθυσμού.

Νότια Κορέα – Σεούλ

Η Σεούλ, στην οποία ζουν οι μισοί από τα 50 εκατ. κατοίκους της Νότιας Κορέας, είναι και έδρα για 3.500 startups.

Εχοντας στόχο να χτίσει μια δημιουργική οικονομία, η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολύ στο οικοσύστημα των startups και πέρυσι μάλιστα διόρισε και υπουργό για νεοφυείς και ΜμΕ. Πράλληλα, έχει θεσπίσει και το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ για startups.

Ταϊβάν – Ταϊπέι

Με πληθυσμό κάτω από 3 εκατομμύρια η πόλη είναι μετρίου μεγέθους σε σχέση με άλλες πόλεις που φιλοξενούν startups. Ωστόσο, είναι πατρίδα για πολλές εταιρείες δημιουργίας hardware, δικτύων και ειδικών σχεδιασμού δικτύων.
Επιχειρηματικές βίζες και ευκαιρίες δημιουργίας θυγατρικών έχουν δοθεί και σε μη ντόπιους, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης της πόλης σε startups.

Keywords
Τυχαία Θέματα