Σχέδιο της Μέι για την προστασία των συντάξεων

Σχέδιο για την προστασία των συντάξεων από «ασυνείδητους εργοδότες» ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο της πρόθεσής της να επιβάλλει νέους περιορισμούς στις εξαγορές επιχειρήσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Εάν επανεκλεγεί τον Ιούνιο, το κόμμα της θα μπλοκάρει τέτοιου είδους συμφωνίες και θα ξεκινήσει διώξεις κατά εργοδοτών που θέτουν σε κίνδυνο το ασφαλιστικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Θέτω το πλάνο, εφόσον εκλεγούμε, για να διασφαλίσω

ότι οι συντάξεις των εργαζομένων θα προστατεύονται από τις πράξεις ασυνείδητων εργοδοτών» ανέφερε η Μέι σε ανακοίνωσή της

«Η διαφύλαξη των συντάξεων εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια για τις οικογένειες και είναι ένα άλλο παράδειγμα της επιλογής για αυτές τις εκλογές», συμπλήρωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η υπόσχεσή της έρχεται τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της θα εξασφαλίσει μία ευρύτερη πλειοψηφία από αυτή που έχει τώρα, στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, που οι Συντηρητικοί λένε ότι αναζητούν μία εντολή που θα ενισχύσει τη θέση τους στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η Μέι επικεντρώνεται στο θέμα των συντάξεων, μετά από τη δημόσια κατακραυγή στη Βρετανία για την κατάρρευση της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων BHS, μετά την πώληση της εταιρείας από τον μεγαλομέτοχο της Arcadia Group, Philip Green. Toν περασμένο Φεβρουάριο συμφώνησε να καταβάλει 363 εκατ. στερλίνες για να αποζημιώσει 19.000 πρώην εργαζόμενους μετά την κατάρρευση της αλυσίδας και μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με την αρμόδια κρατική ρυθμιστική αρχή.

Με το σχέδιο της Μέι, όποια εταιρεία επιδιώκει συγχώνευση ή εξαγορά, η οποία κοστολογείται πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό, θα πρέπει να ενημερώσει τη Ρυθμιστική Αρχή για το Ασφαλιστικό, η οποία θα εφαρμόσει στη συνέχεια τους όρους της εκκαθάρισης.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει αξιόπιστο πλάνο ή επιθυμία για να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα του σχήματος, τότε η Ρυθμιστική Αρχή για το Ασφαλιστικό θα παρεμβαίνει και θα εμποδίζει τις εξαγορές.

Άλλες κυρώσεις είναι τα πρόστιμα για αυτούς που δεν εκπονούν ένα αξιόπιστο ασφαλιστικό πλάνο, απαγόρευση σε φυσικά πρόσωπα από το να γίνουν διευθυντές για ένα διάστημα και εισαγωγή νέας ποινικής διαδικασίας ενάντια σε εταιρίες που βάζουν το ασφαλιστικό σύστημα σε κίνδυνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα