Σαπέν: Η Βρετανία αυταπατάται εάν νομίζει πως θα έχει πλεονεκτήματα εκτός ΕΕ

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Michel Sapin, προειδοποίησε τη Βρετανία πως αυταπατάται εάν πιστεύει πως θα μπορέσει να κρατήσει τα πλεονεκτήματα της ΕΕ εάν υπάρξει ένα Brexit, ενώ υπογράμμισε πως εάν συμβεί το αδιανόητο,οι επιπτώσεις για την Βρετανία αλλά και την Ευρώπη θα είναι τεράστιες.

Ο Sapin, ο οποίος βρίσκεται στο Sendai της Ιαπωνίας για την συνάντηση των G-7 είναι άλλο ένα ανώτατο στέλεχος κυβέρνησης το οποίο προειδοποιεί για τα ρίσκα που επιφέρει ένα πιθανό Brexit στις χρηματαγορές. Το δημοψήφισμα

της 23ης Ιουνίου έχει "κόψει" την παράταξη των Συντηρητικών στα δύο, κάτι που έχει οδηγήσει σε φήμες για τυχόν παραίτησή του σε περίπτωση Brexit. Άλλοι διεθνείς οργανισμοί που έχουν προχωρήσει σε προειδοποιήσεις για το Brexit συμπεριλαμβάνουν το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ.

Η προειδοποίηση της Sapin πως η Βρετανία δεν θα μπορέσει να απολαύσει τα ίδια πλεονεκτήματα εκτός της ΕΕ -κάτι που υποστήριζαν πολλοί υπέρμαχοι του Brexit- ακολουθεί τις παρόμοιες προειδοποιήσεις του Καναδού ΥΠΟΙΚ Bill Morneau ο οποίος ανέφερε πως η Βρετανία δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το αποκαλούμενο και ως καναδικό μοντέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα