Σαντίκ Χαν: Οι Ευρωπαίοι είναι καλοδεχούμενοι στο Λονδίνο

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους πολίτες της Ε.Ε. ότι είναι στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, μετά την αύξηση των ρατσιστικών επεισοδίων που ακολούθησε την απόφαση για το Brexit.

Ο κ. Χαν κάλεσε σε συνάντηση τους πρεσβευτές 10 χωρών της Ε.Ε., στην οποία συμμετείχαν και πολλοί κάτοικοι του Λονδίνου, για να τους εξηγήσει ότι δεν θα ανεχθεί ρατσιστικές συμπεριφορές και εγκλήματα. Επίσης προέτρεψε την επόμενη πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι, να διαβεβαιώσει τους πολίτες της Ε.Ε. ότι θα μπορούν να μείνουν στη Βρετανία, ακόμη και όταν

η χώρα θα έχει φύγει, πλήρως, από την Ένωση.

«Δεν είναι καθόλου καλό οι πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στο Λονδίνο να αισθάνονται αβεβαιότητα», υποστήριξε ο Χαν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και προσέθεσε «υπάρχει μία ανεύθυνη στάση που διατηρούν ορισμένοι πολιτικοί, η οποία δημιουργεί άγχος και αβεβαιότητα στους κατοίκους του Λονδίνου. Δεν μπορείς να κάνεις μικροπολιτική με τις ζωές των ανθρώπων».

Η νέα πρωθυπουργός έχει δεχθεί κριτική, μετά από τη δήλωσή της ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε. και ζουν Στη Βρετανία, καθώς το μέλλον τους εξαρτάται άμεσα με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και το πώς η Ε.Ε. θα συμπεριφερθεί στους Βρετανούς που ζουν στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου εννέα εκατ., ζουν ένα εκατ. πολίτες χωρών της Ε.Ε.

«Το Λονδίνο είναι μία υπέροχη πόλη και χιλιάδες Ισπανοί ζουν ή σπουδάζουν εκεί, όντας μέλη μίας ιδιαίτερα «ζωντανής» κοινότητας, τόνισε ο Enrique Ojeda, στέλεχος της ισπανικής πρεσβείας στη βρετανική πρωτεύουσα και προσέθεσε ότι «νοιώθουν ότι βρίσκονται σπίτι τους και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα