Ρωσία: Γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κατάρ βομβαρδιστικά Β 52 για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια οι ΗΠΑ ανέπτυξαν βομβαρδιστικά Β 52 στη Μέση Ανατολή.

Τα αεροσκάφη, ικανά για την μεταφορά πυρηνικών βομβών έφτασαν σε αεροπορική βάση στο Κατάρ και συντάχθηκαν στον διεθνή σχηματισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ και μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Κεντρική Αεροπορική Διοίκηση τα Β-52 θα αυξήσουν την ισχύ

κρούσης της δυτικής συμμαχίας στην περιοχή.

B-52 χρησιμοποιήθηκαν στο Αφγανιστάν και σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ιορδανία το 2015.

Τα B-52 έχουν κατασκευαστεί από την Boeing και χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς από το 1955.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη υπηρετούν από ύψς 15 χλμ και μπορούν να μεταφέρουν ακόμα και πυρηνικά.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ έως το 2040.

Η ανάπτυξη τέτοιων αεροσκαφών, που μπορούν να μεταφέρουν βλήματα μεγάλης εμβέλειας, δεν είναι απαραίτητο ότι θα βοηθήσει στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει ο Vladimir Sotnikov, του Institute of Oriental Studies της ρωσικής Ακαδημίας.

Όπως αναφέρει στο Gazeta.ru, μία τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να «βάλει και την Ρωσία στο κάδρο», αφού αυτά τα βομβαρδιστικά είναι ικανά να επιχειρήσουν και εντός των ρωσικών συνόρων.

«Οι ΗΠΑ και η Ρωσία εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να το κάνει και στη Μέση Ανατολή, καθώς είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή, πλουσια σε φυσικούς πόρους», τονίζει ο Sotnikov.

Σύμφωνα με τον Ρώσο επιστήμονα, «παρά την πτώση στην τιμή του πετρελαίου και την πληθώρα παραγωγής και αποθεμάτων, οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν από τα δικά τους αποθέματα. Έτσι είναι σημαντικό για την Ουάσιγκτον να κρατήσει υπό τον έλεγχό της τη Μέση Ανατολή».

Keywords
Τυχαία Θέματα