Ρωσία: Ενδιαφέρον UBS και Credit Suisse για την παροχή συμβουλών στις ιδιωτικοποιήσεις

Συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ρωσική κυβέρνηση ενδιαφέρονται να προσφέρουν οι ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse όσον αφορά ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες ωστόσο δεν παραβιάζονται κυρώσεις, επισήμαναν τρεις τραπεζικές πηγές στο Reuters.

Η απόφαση αυτή από πλευρά τραπεζών πάρθηκε έπειτα από αίτημα που

απέστειλε το ρωσικό Υπουργείο Οικονομίας σε ρωσικές και ξένες τράπεζες αυτό το μήνα προκειμένου να έχουν ένα συμβουλευτικό ρόλο στην προγραμματισμένη πώληση μεριδίου 50,8% στην Bashneft και 10,9% στην Alrosa και στην VTB.

Οι τραπεζίτες είχαν δηλώσει στο παρελθόν στο Reuters ότι δυτικές επενδυτικές τράπεζες είναι απρόθυμες να αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο για ιδιωτικοποιήσεις στην Ρωσία καθώς ανησυχούν για τις επιπτώσεις από την παραβίαση των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί προς την Ρωσία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ωστόσο, τρεις τραπεζίτες δήλωσαν στο Reuters ότι η UBS και η Credit Suisse ήταν μεταξύ των τραπεζών που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα. Μια τέταρτη τραπεζική πηγή είπε ότι η ιταλική UniCredit έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον.

«Έχω ακούσει ότι οι Ελβετοί έλεγαν πως θα πάρουν μέρος αν δεν παραβιάζονται κυρώσεις» δήλωσε υψηλόβαθμος τραπεζίτης. Ο ίδιος τόνισε πως δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αμερικάνικες τράπεζες.

Εκπρόσωποι πάντως της Credit Suisse, της UBS και ένας εκπρόσωπος της UniCredit αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ο,τιδήποτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα