Ριμπάουντ κάνει το πετρέλαιο λίγο πριν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Αλγερίας ότι όλα είναι ανοιχτά σχετικά με την περικοπή στην παραγωγή πετρελαίου ή ακόμα και πάγωμα, απόφαση που θα ληφθεί στην ανεπίσημη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα futures του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο το πρωί της Δευτέρας εξαιτίας

της αναπτέρωσης των ελπίδων ότι οι μεγάλοι παραγωγοί μπορεί να σημειώσουν πρόοδο σε μια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής και να βοηθήσουν ώστε να μειωθεί η υπερπροσφορά που έχει διατηρήσει χαμηλές τιμές για περισσότερο από δύο χρόνια.

Το αργό πετρέλαιο παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύεται 0,3% στα 44,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,7% στα 46,23 δολάρια.

Όλα αυτά μετά την πτώση κατά 4% στις τιμές πετρελαίου όταν η Σαουδική Αραβία δήλωσε πως δεν αναμένει ο OPEC, αλλά και επιφανείς παραγωγοί εκτός του Οργανισμού όπως η Ρωσία, να καταλήξουν σε μια συμφωνία την Τετάρτη όταν θα συναντηθούν στο περιθώριο ενός ενεργειακού συνεδρίου στην Αλγερία. την ίδια ώρα Σαουδική Αραβία και Ιράν κάνουν μικρή πρόοδο σε ό,τι αφορά την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής.

Όπως είπε ο υπ. Ενέργειας της Αλγερίας Noureddine Bouterfa, «δεν μπορούμε να βγούμε με άδεια χέρια από τη συνάντηση (του ΟΠΕΚ)». Σημειώνεται ότι ο Bouterfa είναι ένθερμος υποστηρικτής του να μπει ένα όριο στην παραγωγή, δήλωσε πως υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα, αλλά αναγνώρισε πως η συνάντηση μπορεί να παράγει μόνο τα «στοιχεία μιας συμφωνίας».

Προειδοποίησε δε ότι τιμές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ξανά πίσω στα 30 δολάρια εάν ο OPEC αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα